Categorieën
Geen categorie

Hyperbare zuurstoftherapie als behandeling van post – covid symptomen

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” first=”true”][fusion_text]

Hyperbare zuurstoftherapie als behandeling van de blijvende symptomen na een covid-19 infectie.

De Covid 19 pandemie slaat ons momenteel rond de oren. Vele overlijdens vallen te betreuren, nog meer mensen worden ziek. De meeste zieke patiënten worden thuis opgevangen door thuisverpleegkundigen en huisartsen. Een minderheid heeft intensieve behandeling nodig in de overvolle ziekenhuizen. Het is een pandemie die we nog nooit meemaakten. Vele genezen patiënten blijven nog weken, maanden (of misschien zelfs levenslang) symptomen vertonen. Symptomen waar ze niet mee verder kunnen. Hyperbare zuurstoftherapie is bij deze Corona epidemie in de acute fase getest in verschillende landen over de hele wereld en kan positieve resultaten voorleggen.

Enkele getuigenissen over de gevolgen van Covid-19 bij patiënten niet zwaar ziek werden en dus die niet opgenomen dienden te worden:

Patiënt 1 :

“Dit is week 10. Ik krijg rugpijn, zoals een ontsteking. Het is niet zo ernstig als het is geweest. Ik heb een heel vreemd gevoel in mijn benen, alsof ik bergwandelingen heb gemaakt. Ik word wakker met pijnlijke gewrichten in mijn vingers. Ik heb gastro-intestinale problemen en zure reflux gehad. Het enge is voor mij de kortademigheid. We weten nog steeds niet hoelang dit duurt en dat is het beangstigende deel. “

Patiënt 2:

“Het was heel beangstigend om je zo onwel te voelen. Toen ik de negende week inging, was ik uitgeput. In bed blijven hielp echt met vermoeidheid, maar in week 11 heb ik nog steeds lichte koorts, koude rillingen, malaise en vreemde neurologische symptomen. Ik rust veel, maar mijn verbeteringen zijn afgenomen.

“We weten niet wat de oorzaak is van langdurige Covid. Is het de aanhoudende initiële ziekte, of is het een ontstekingsreactie of is het een postviraal syndroom? We weten niet wat de prognose is of wat de gevolgen op lange termijn zijn. Ik vraag me af hoeveel mensen langdurig ziek zijn en wat de impact is op bijvoorbeeld het personeelsbestand in het ziekenhuis of het woonzorgcentrum. Het is beangstigend om een ​​ziekte te hebben waarvoor geen behandeling bestaat en die niet lijkt te verdwijnen. “

Patiënt 3:

“Elke dag ben ik nog steeds kortademig. In week zes kreeg ik een linkszijdige stekende pijn op de borst. Ik heb nu een abnormale hartslag. Dit is iets dat je kunt krijgen met virussen en ik hoop dat het zal verdwijnen. Je vraagt ​​je af waarom dit gebeurt? Als arts heb ik artikelen gelezen. We leren in realtime over het coronavirus. Het virus is volledig nieuw.

Ik ben nu op dag 74 en niet op mijn werk. In wezen ga ik naar bed, keuken, bank. Er zijn weken dat ik het gevoel heb dat ik op de golf heb gereden en in andere weken ben ik weer terug in de golf. Ik zou liever eerder dan later weer terug willen naar het normale leven. Het voelt heel eindeloos. “

Dit zijn getuigenissen van enkele mensen die besmet geweest zijn met SarsCov2 en nog steeds niet in staat zijn hun normale leven te hervatten. Jammer genoeg zijn dit verhalen die we steeds meer te horen krijgen. Mensen die hun leven na de infectie anders hadden voorgesteld en hoopten op een snelle terugkeer naar het normale. Hoe lang deze symptomen kunnen aanslepen weten we nog niet, we kunnen momenteel zelfs niet zeggen òf ze wel zullen verdwijnen zonder een revolutionaire en reeds lang bestaande therapie.

We kunnen de post-Covid symptomen indelen in 4 groepen :

Groep 1 : Patiënten met longschade

Dit komt vooral voor na een ziekenhuisopname waarbij er een beschadiging is opgetreden van hun longen. Er is een littekenvorming in de longen, die hierdoor een groot deel van hun werking verliezen. Hun symptomen kenmerken zich vooral in een blijvende vermoeidheid en kortademigheid.

Groep 2 : Patiënten met een ‘Post Viraal Syndroom’

Deze patiënten presenteren zich vooral met klachten van blijvende vermoeidheid, spierpijn, slapeloosheid, psychische problemen of concentratieproblemen. We zien dit ook bij de gewone, jaarlijks terugkerende virale infecties optreden, maar meestal duren deze klachten niet zo lang als bij Covid patiënten.

Groep 3 : Patiënten met een ‘Stille Hypoxie’

Deze patiënten zijn ziek geweest, maar blijven licht kortademig en hebben een snelle en oppervlakkige ademhaling. Ze voelen zich veel beter dan tijdens de infectie. Maar bij een controle van hun SO2 (zuurstofsaturatie via een vingermeting) blijken deze waarden vrij laag te staan. Deze stille hypoxie veroorzaakt grote schade aan de sterk zuurstofafhankelijke organen, zoals : lever, hersenen en zenuwstelsel, hart en ogen.

Groep 4 : Patiënten met een uitgesteld neuropsychiatrisch syndroom

Deze patiënten hebben symptomen die doen denken aan een CO-vergiftiging : hoofdpijn, vermoeidheid, concentratiestoornissen, duizeligheid, tintelingen, pijn op de borst, hartkloppingen, verminderd zicht, misselijkheid, diarree en buikpijn. Deze symptomen zouden op – en afgaan en hierdoor zou er schade aan de hersenen ontstaan.

De hypotheses over de werking van hyperbare zuurstoftherapie op deze post-Covid symptomen :

Bij hyperbare zuurstoftherapie (HBOT) wordt ongeveer 100 % zuurstof onder hogere omgevingsdruk toegediend. Hierdoor gaat zuurstof niet enkel via de rode bloedcellen vervoerd worden, maar gaat het ook oplossen in het bloedplasma. Dit zorgt ervoor dat ook de minder doorbloedde delen toch van zuurstof voorzien worden en dus beter kunnen functioneren. Een tweede effect van HBOT is de vorming van nieuwe bloedvaten.

In groep 1 is er een grotere afstand te overbruggen tussen de longblaasjes en de bloedvaten, waardoor er minder uitwisseling is van zuurstof in de long naar het bloed toe. Door de betere diffusie van zuurstof door HBOT en de aanmaak van meer bloedvaten, kan er terug meer zuurstof opgenomen worden en zullen deze patiënten zich terug veel beter voelen.

De patiënten in groep 2 worden gekenmerkt door een ‘post-viraal syndroom’. Deze symptomen doen ons denken aan de symptomen van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom. Door de toediening van zuurstof onder druk, zien we dit vrij snel opklaren.

In groep 3 is er een sterk zuurstoftekort en hierdoor een snellere ademhaling. Bij patiënten is gebleken dat in een hyperbare cabine er een snelle daling van de ademhalingsfrekwentie is naar het normale niveau. Dit komt omdat er meer zuurstof in het lichaam opgenomen wordt en de ademhalingscentra in de hersenen tot rust kunnen komen.

In groep 4 treedt er een beschadiging van de hersenen op doordat de rode bloedcellen minder zuurstof vervoeren naar dit belangrijke orgaan. Doordat we met HBOT de zuurstof gaan oplossen in het bloedplasma, kunnen we deze beschadigingen omkeren en de patiënten hun hersenfunctie terug geven.

Recent heeft BBC een reportage uitgebracht waarin een long- Covid patiënte haar ervaringen deelt over de behandeling met HBOT :

https://www.bbc.com/news/uk-scotland-north-east-orkney-shetland-58724980

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmeassociation.org.uk%2F4idn%3Ffbclid%3DIwAR2U-pX0G964IjtelnqIMJiu-iaFN65XF1C1suCM17IN1TmBCqVJar5mRN0&h=AT2a0f9XR3BOX66pmeGOUmKfwE8m4B5ARwgHBxVUjit43XsWxZlM0HlsXYAFBHOLecHZg1bYHwnlLUyLK0YqZDAAiyW7uFpW_5axunu4Qj-q7l05Y6lT0A6UkQ93goBLWjwsRvENepawcljDWkGS8c8xSA&__tn__=H-R&c[0]=AT0Devy6iIlWMFD-ckhsY6b-ZJWzx2NXNKRAz1TXq6Hhx3kIcReIJ8mnlLaVZP52jRI0iO7ucNQpExcHLO2P6_uh3WTOhWnqdVzqAuhD4XaGFhmkC-5210IBelJgAQ3VlGIHviBItkb8KfScW0043bjvEowAyeh9uQr77g71m13VcAlb5Uo-nODQ7ms6UVSgdpJqrw

Grote klinische studies zijn momenteel nog aan de gang om deze theorieën en het juiste werkingsmechanisme te bewijzen. HBOT is in België geen erkende behandeling en is om deze reden een experimentele behandeling. De voorgestelde resultaten zijn case studies en het uiteindelijke resultaat kan afwijken van deze voorgestelde resultaten.

Voor meer informatie : contacteer OxyVitae via www.oxyvitae.com

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Één reactie op “Hyperbare zuurstoftherapie als behandeling van post – covid symptomen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *